Celebs

Koningin Máxima en gezin poseren met de paus

Print
Koningin Máxima en gezin poseren met de paus

Foto: EPA

Koning Willem-Alexander en zijn vrouw koningin Máxima hebben maandag voor het eerst paus Franciscus ontmoet als vorstenpaar. Zij en hun drie dochters poseerden met de man en droegen zwarte kledij. Het kiekje is op dinsdag vrijgegeven door het Vaticaan.

Het vorstenpaar en hun dochters, prinsessen Amalia, Alexia en Ariane, mochten op maandagochtend om 10 uur een bezoek brengen aan de paus. Dat nieuws en een foto van de ontmoeting staan in een persmededeling van het Vaticaan. Meer informatie is niet bekend. Het gaat om een privébezoek en details mogen in dat geval niet bekend worden gemaakt. Dat komt door de mediacode, een richtlijn van de Rijksvoorlichtingsdienst die bestaat sinds 2005 en het verbiedt het om privacygevoelig materiaal van de koninklijke familie openbaar te maken.

Wat wel zeker is: de Nederlandse familie was in het zwart gekleed, de paus in het wit. Dat komt door het ‘privilège du blanc’, een voorrecht dat slechts voor een paar koninginnen is weggelegd. Het idee erachter is dat alleen katholieke koninginnen, zoals onze vorstin Mathilde, een hooggesloten witte jurk met lange mouwen en een kanten sluier mogen dragen in het bijzijn van de paus. De Nederlandse koning en koningin hebben paus Franciscus, die net als Máxima afkomstig is uit Argentinië, al kort ontmoet tijdens zijn inauguratie in 2013 maar toen was Willem-Alexander nog prins.

Koningin Máxima en gezin poseren met de paus
Foto: EPA

Niet te missen