Beyhan kookt: Dürüm broodje (tortillavellen,wrap)

Print
Ooit stond ze achterin de keuken van haar mans kebabzaak te zwoegen, maar vandaag is de Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag bekender dan Jeroen Meus op de sociale netwerksite mutfaktayim_b. Vandaag maakt ze voor ons dürum broodjes.

Ingrediënten voor 20 stuks: 300ml water, 200ml melk, 100ml olie, 1el suiker, 1koffielepel zout, half blokje verse gist (20gr), 1kg tarwebloem.

Bereiding: 
•Verwarm  de melk, olie en het water tot het geheel lauw is. 
•Voeg de suiker, het zout en de gist toe.
•Meng dit samen met de bloem tot een deeg en kneed heel goed. (5 á 10 min.)
•Maak er ongeveer 20 bolletjes van.
•Laat de bolletjes afgedekt onder een theedoek 30 tot 60min  rusten.
•Rol het deeg uit op een, licht met bloem bestoven, werkblad tot  ze 20 à 25 cm diameter hebben.
•Bak ze  in een grote pan op middelmatig vuur. Draai ze om laat de onderzijde ook lichtbruin worden.
•Bereid de rest van het deeg op dezelfde wijze. (Dürüm kan je vullen met alle soorten vlees, vis, en groenten en allerlei groenten.)

Tip:Je kan dürüm ook invriezen. Leg bakpapier tussen elke dürüm, doe ze in diepvrieszakken en pak er een van het stapeltje zodra je die nodig hebt.