© Mediahuis

Politie bevestigt: zelfdoding Prince uitgesloten

Geruchten in de pers brengen de dood van Prince steeds nadrukkelijker in verband met een overdosis drugs. Volgens showbizzsite TMZ zou de pijnstiller Percocet wel eens de boosdoener kunnen zijn. Medische onderzoekers hebben vrijdag de autopsie op het lichaam van de donderdag overleden wereldster Prince afgerond, maar die bracht geen uitsluitsel over de doodsoorzaak. De resultaten van het toxicologisch onderzoek kunnen nu enkele weken op zich laten wachten. Al bevestigde de politie wel dat het zeker niet om zelfdoding gaat.

MiGe

Op vrijdag 15 april, zes dagen voor zijn dood, maakte het vliegtuig van Prince een noodstop in de Amerikaanse deelstaat Illinois. Volgens de eerste verklaringen zou Prince uitdrogingsverschijnselen vertonen en geveld zijn door een hevige griep, nadat hij eerder een concert in de stad Atlanta had afgewerkt.

Volgens bronnen van de showbizzsite TMZ zou Prince echter al op de luchthaven van Moline van het toegesnelde medische team een tegenshot hebben gekregen voor een overdosis aan Percocet, een zware pijnstiller met een hoogst verslavende werking. Prince zou die pijnstiller genomen hebben voor zijn heup. Rond 2010 zou Prince, die zijn privéleven angstvallig verborgen hield, al eens geopereerd zijn geweest aan zijn heup.

In de dagen na de noodlanding zou Prince vier keer in een apotheek in zijn woonplaats Minneapolis zijn gezien. De laatste keer was woensdagavond, de avond voor zijn dood. Volgens getuigen zag hij er toen “erg zwak en breekbaar” uit.

“Nog geen uitsluitsel over sporen van drugs”

Volgens het kantoor van de Midwest Medical Examiner, dat vrijdag is gestart met de offciële autopsie, zal het verzamelen van gegevens over de doodsoorzaak dagen in beslag nemen. Het onderzoek van het lichaam van Prince is vrijdag na vier uur afgerond, maar bracht geen uitsluitsel over de doodsoorzaak. Er is geen reden om te geloven dat het overlijden een zelfmoord betrof, stelden de onderzoekers wel vast. Er werd op het lichaam van Prince ook “geen spoor van letsel aangetroffen”, luidde het voorts.

In een tweede fase zullen de onderzoekers nu gegevens verzamelen over de medische voorgeschiedenis van de ster én zijn familieleden. Op de resultaten van de volledige toxicologische scan - die nagaat of zich in het lichaam giftige substanties of sporen van drugs bevinden - is het mogelijk nog enkele weken wachten. In een communiqué liet het kantoor weten pas informatie te zullen geven nadat alle eindbevindingen zijn gemaakt.

De 57-jarige Amerikaanse wereldster werd donderdagochtend bewusteloos aangetroffen in een lift in zijn studio in Minnesota. Een reanimatie van de toegesnelde hulpdiensten kon niet baten, nauwelijks een half uur na de oproep werd Prince officieel doodverklaard.