350 motards frissen kennis op voor zomer

Het hele weekend kunnen ingeschreven motorrijders in Antwerpen terecht voor 'Dagen Veilig Motorrijden', een jaarlijks initiatief van de politie om de rijvaardigheden op te frissen. Naar verwachting zowat 340 motorrijders komen langs om opnieuw aan hun tweewieler te wennen, nadat die vaak een winter lang stilstond.

Plaats van afspraak is het terrein van de voormalige Opelfabriek in Antwerpen. Tientallen agenten van de lokale politie van Antwerpen en van de zone Neteland (Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen, Vorselaar) hebben er onder meer een kegelparcours opgezet. Na een alcoholcontrole en een controle van de papieren en onder meer de bandenspanning kunnen de motorrijders er verschillende manoeuvres oefenen.

"We doen dit jaarlijks om beginnende motorrijders of motorrijders na de winterstop een aantal basistechnieken opnieuw te laten aanscherpen", zegt hoofdinspecteur Joeri Peepermans. "We merken dat sommigen na de winterstop bijvoorbeeld nog wat stroef rijden. Hier kunnen ze opnieuw vertrouwen kweken."

Volgens Peepermans is motorrijden op zich niet gevaarlijk, als alle weggebruikers oog hebben voor elkaar. Hij raadt motorrijders aan het profiel van de banden na te kijken, de nodige veiligheidskledij te hebben, defensief te rijden en goed te letten op hun kijktechniek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer