Jani start met eigen stylingschool in Diest

Print
Jani start met eigen stylingschool in Diest

Jani Kazaltzis Foto: Photo News

Diest / Hasselt -

Jani Kazaltzis (37) scoort voor VIER met ‘Jani Gaat’, zit midden in de opnames van een nieuw seizoen van het VIJF-programma ‘Zo Man Zo Vrouw’ én broedt ook nog op een nieuw plan. “Als alles goed verloopt, open ik in oktober mijn eigen school”, zegt hij. “De Jani Academy krijgt drie vestigingen: in Diest, Brugge en Antwerpen.”

De Genkenaar wil er geen gras over laten groeien: hij koestert al langer de droom om een eigen school op te richten, maar dit jaar komt het er echt van. “De school zal mijn naam dragen: de Jani Academy”, vertelt Jani. “Eindelijk, want ik wilde dit al zó lang. Ik ben echt blij en trots dat de plannen nu concreet worden. We zullen styling-opleidingen aanbieden en zijn al volop docenten aan het klaarstomen en het team aan het samenstellen. Ik zal dus niet zelf voor de klas gaan staan.

In juni starten we met workshops, in oktober of november volgen dan de echte lessen. Een precieze datum kan ik er nog niet opplakken, ik wil eerst dat het hele team op één golflengte zit. Als dat het geval is, starten we er definitief mee. De opleiding is er voor iedereen, je hebt dus geen voorgeschiedenis in de branche nodig om Jani-stylist te kunnen worden. Bovendien gaan wij verder waar de klassieke opleidingen stoppen.”

Jani is niet van plan om een nieuw schoolgebouw neer te poten. Wat hij dan wel zal doen, leest u dit weekend in Het Belang van Limburg.