Truiense superfans treuren om Prince: “Meer dan 100 optredens gezien”

Print
Sint-Truiden - Het woordje superfan dekt amper de lading voor de Truiense zussen Christa (49) en Sabine (48) Romsee, die de voorbije dertig jaar meer dan honderd optredens van hun god Prince bijwoonden. “Ons hele leven draaide rond maar één ding: Prince”, vertelt Christa geëmotioneerd.

Toen Prince in 1984 MTV overnam voor de première van zijn rockfilm ‘ Purple Rain’ veranderde het leven van Christa en Sabine voorgoed. De Truiense zussen vielen als een blok voor de muziek, teksten en looks van de Amerikaanse superster. “Dat éne tv-optreden is tot een ware obsessie uitgegroeid”, zegt Christa, die haar grote held voor het eerste live aan het werk zag in 1987 in Parijs. Daarna zouden nog ruim honderd optredens volgen. “Zelfs de band stond soms verstomd als ze ons weer zagen opdagen”, lacht Christa. “In België en Nederland hebben we volgens mij geen enkele show gemist. Ook reisden we geregeld naar Engeland en Frankrijk. We staan samen op de foto met elk van de muzikanten waar Prince ooit mee heeft getoerd. Ik heb zelfs een handtekening van Prince zelf.”

Absolute hoogtepunt waren twee trips naar Minneapolis, waar de legendarische ‘Paisley Park Studios’ van Prince zijn gevestigd. “Het mekka voor elke fan. Ikzelf ben daar niet binnengeraakt, maar Sabine wel dankzij een wedstrijd van de fanclub.”

Laatste frank

Drie decennia draaide het hele leven van de zusjes rond Prince. “Tot onze laatste frank ging op aan zijn concerten, platen, magazines en T-shirts”, zegt Christa. “Ik werkte destijds samen met mijn zus op de Ford, maar ging in de zomer kersen plukken om toch maar elk optreden te kunnen bekostigen.  Wat mij zo in hem aantrekt? De teksten natuurlijk. Ik denk niet dat er nog ooit een grotere artiest zal opstaan.”

Christa’s laatste Prince-optreden dateert van 2014, op de festivalwei in Werchter. “Het besef dat ik hem nooit meer in levenden lijve zal zien, moet nog komen. De helft van mijn leven heeft rond die man gedraaid. Dat valt nu plots allemaal weg. Maar hij blijft voortleven via zijn muziek.”