Het hobbelige parcours van Prince en zijn vrouwen

Prince en Manuela Testolini Foto: AP

Kleurrijke man, kleurrijk liefdesleven. De lijst van vrouwen die Prince heeft weten te veroveren is eindeloos en indrukwekkend. 's Mans romantische perikelen waren al langer veelbesproken. Vrouwelijke fans vielen op concerten voor hem in katzwijm, maar ook zijn collega-sterren lagen aan zijn voeten. Hij werd doorheen zijn leven dan ook gelinkt aan menig vrouwennaam die iets te betekenen had in de showbusiness. Twee keer trouwde hij, maar dat hield hem niet tegen om nog ontelbare andere relaties aan te gaan. Daardoor veranderde zijn liefdesparcours soms in een achtbaan.

De superster had niet alleen een onmiskenbare invloed op de muziekwereld, maar ook op de vrouwelijke helft van de bevolking. Zijn sexy songs brachten vrouwen van over de hele wereld in vervoering.

Ladies man

De romantiek was Prince dus niet vreemd en hij profileerde zich dan ook graag als ladies man. Toch slaagden er maar twee vrouwen in om hem te ringen. In 1996 trouwde hij met zijn danseres Mayte Garcia, een huwelijk dat erg tragisch eindigde. Samen kregen ze een zoontje, Boy Gregory, dat een week na zijn geboorte stierf aan het syndroom van Pfeiffer. Hun nooit verwerkte verdriet leidde uiteindelijk tot het einde van hun huwelijk. Prince had verder geen kinderen meer.

In 2001 trouwde de superster met Manuela Testolini. Hun liefdesgeluk eindigde al na vijf jaar. Toch bleven de twee vrienden: "Mijn huwelijk met hem heeft mijn ogen geopend over hoe het eraan toe gaat in de showbusiness. Ik wilde nooit in de spotlight staan, maar het was wel een fantastische ervaring", zei Testolini. 

"Een echte visionair"

Nog vóór zijn twee huwelijken, in het begin van de jaren 80, wist hij al Vanity - echte naam: Denise Matthews - van Vanity 6 te strikken. Ook drummer Sheila E. kon toen niet weerstaan aan zijn charmes.

Maar de meest opzienbarende naam is toch wel die van Madonna. Prince en the Queen of Pop waren in de jaren 80 verwikkeld in een korte maar stomende liefdesverhouding en het duo kreeg daarmee de status van 'droomkoppel'. De twee gingen uit elkaar door meningsverschillen. Ondertussen was alles wel weer koek en ei tussen de twee, want Madonna liet vandaag weten dat ze kapot is van verdriet: "Hij heeft de wereld veranderd. Een echte visionair. Wat een verlies." Voor Susanna Hoffs van The Bangles schreef hij dan weer "Manic Monday", de grootste hit van de band. Ook aan Sheena Easton, met wie hij "U Got The Look" opnam, werd hij gelinkt.

Actrices en modellen

Prince zou in de jaren 80 ook nog het bed gedeeld hebben met actrices Kim Basinger en Carmen Electra. Die laatste zou hij zelfs overtuigd hebben om haar naar van Tara Leigh Patrick te veranderen naar Carmen Electra. Ook met zijn tegenspeelster in de videoclip van "Purple Rain", Apollonia Kotero, zou hij een verhouding gehad hebben. Kotero: "Er is veel romantiek tussen ons. Hij is niet mijn lief, maar hij is mijn beste vriend."

Naast actrices, had hij ook een zwak voor modellen: Heidi Mark, Devin DeVasquez en Anna Fantastic zijn maar enkele namen. In de jaren negentig had hij zelfs iets met Nona Gaye, de dochter van Marvin Gaye. 

Recent liet hij zijn oog vallen op enkele van zijn protégees, maar op het moment van zijn dood zou hij geen relatie gehad hebben.