Ex-vrouw Prince in tranen: “Hij is nu bij onze zoon”

Print
De eerste vrouw van Prince heeft emotioneel gereageerd op het overlijden van de muzikant. “Ik zag hem graag en zal hem altijd graag zien”, zei Mayte Garcia. “Hij is nu bij onze zoon in de hemel.”

Ze was zijn achtergrondzangeres, werd zijn lief en op 22-jarige leeftijd trouwde ze met de toen 37-jarige Prince. Mayte Garcia mag zich voor altijd de eerste vrouw van de Amerikaanse muzikale held noemen sinds ze op Valentijnsdag 1996 in het huwelijksbootje stapten.

Ze werd donderdag gefotografeerd terwijl ze emotioneel telefonerend rondliep in Los Angeles. Aan People vertelde ze even later hoe aangedaan ze was door het overlijden van haar ex-man, van wie ze enkele jaren na het overlijden van hun zoontje Boy Gregory scheidde. De jongen overleed enkele weken na zijn geboorte aan de ziekte van Pfeiffer, een zeldzame aandoening.

“Ik kan niet eens onder woorden brengen hoe ik me voel”, vertelde ze. “Deze man was alles voor mij, we hadden een gezin. Ik ben diep bedroefd en geschokt. Ik hield van hem, ik hou nu van hem en zal altijd van hem houden. Hij is nu bij onze zoon in de hemel.”