Met deze hits veroverde Prince de wereld

Print
Met deze hits veroverde Prince de wereld

Foto: Belga

Prince, ’s werelds favoriete jaren 80-ster, is overleden op 57-jarige leeftijd. We bieden een overzicht van zijn grootste hits.

1. WHEN DOVES CRY

De best verkochte single van zijn hit album Purple Rain in 1984. When doves cry was de Prince-single die het langst op nummer een heeft gestaan.

2. KISS

Deze tijdloze track is vermoedelijk een van de meest gespeelde club nummers. Funky met gitaarwerk van pure klasse. De boodschap van Prince in dit nummer luidde dat men niet rijk of cool moet zijn, maar volwassen en beschikbaar.

3. LET’S GO CRAZY

‘Dearly beloved’ begint het lied met hemelse akkoorden. De single stond twee weken op de eerste plaats.

4. CREAM

Dit sexy mid-tempo lied van het Diamonds and Pearls album van Prince stond ook twee weken op de eerste plaats van de ‘Hot 100’.

5. BATDANCE

Prince eindigde de jaren 80 met deze topper. Batdance was een belangrijk nummer in de Batman film van 1989.

6. RASPBERRY BERET

Deeltijds werken en een knapperd ontmoeten die een tweedehandshoed draagt en vaak niet veel meer. Zo simpel was de 1985 hit van het popicoon.

7. U GOT THE LOOK

Jij wandelde binnen en ik werd wakker, zingt de wereldster voor een knappe vrouw in een nachtclub.

8. PURPLE RAIN

Deze sterke ballade van Prince bevat volgens Billboard een van de beste gitaarsolo’s ooit. Het was het themalied van Prince zijn gelijknamige film ‘Purple Rain’. Zeven minuten lang volgt het lied de evolutie van een onschuldige vriendschap naar een diepere, uiteindelijk gebroken relatie.

9.SIGN ‘O’ THE TIMES

In dit lied zingt het popicoon vijf minuten lang over drugsverslaving, bendeleden en hun families. Hij wou daarmee de wereld op de hoogte brengen van de gruwelijke toestanden in Amerika op het einde van de jaren 80.

10. LITTLE RED CORVETTE

Prince nam ons in dit nummer mee in zijn kleine rode cabrio.