PXL Breekt Uit: Leerlingen uit het eerste leerjaar krijgen seksuele voorlichting

Hasselt - De leerlingen van het eerste leerjaar van de Stedelijke Basisschool in Rapertingen kregen vandaag een les seksuele opvoeding. Studenten van vroedkunde en kleuteronderwijs gaven die lessen in het kader van PXL Breekt Uit, een project waarbij de lessen aan de Hasseltse hogeschool vervangen worden door allerlei alternatieve activiteiten. "De bedoeling is dat we zulke lessen ook echt introduceren in het curriculum".

"Kunnen meisjes dan ook dribbelen?", vraagt Ensar als de PXL-studenten een foto laten zien van een voetballend meisje. De studenten van vroedkunde en van kleuteronderwijs geven vandaag een les seksuele opvoeding in verschillende kleuter- en basisscholen in Hasselt en omstreken als project tijdens PXL Breekt Uit. De leerlingen van het eerste leerjaar van de Stedelijke Basisschool van Rapertingen leerden vanochtend spelenderwijs over de stereotypen die er over mannen en vrouwen bestaan.

"De studenten hebben goed samengewerkt en veel van elkaar geleerd", zegt Alida Pierards, opleidingshoofd van de richting kleuteronderwijs aan de PXL. "En als dit project goed gaat, willen we proberen om de verschillende aspecten van seksuele opvoeding druppelsgewijs aan te halen in alle leerjaren van de lagere school in plaats van in één les in het laatste jaar", vult opleidingshoofd van vroedkunde Els Hendrix aan

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio