Center Parcs schept 230 jobs in Lanklaar

Het is nu definitief: Center Parcs bouwt na De Vossemeren in Lommel en Erperheide in Peer een derde vakantiepark in Limburg. Na drie jaar overleg is er een doorbraak voor het park van het project Terhills op de grens van Eisden en Lanklaar. Vandaag werd de samenwerking tussen de Limburgse investeringsmaatschappij LRM en Center Parcs bezegeld op het stadhuis van Dilsen-Stokkem. Die moet tegen 2019 230 banen scheppen in Lanklaar.

GuT, FiVr, Belga

De deal bevat afspraken rond de ontwikkeling en exploitatie van een vakantiepark op Terhills, de recreatieve zone als herbestemming van het voormalige mijngebied.

Center Parcs zal 200 woningen gaan verhuren, terwijl LRM de overige 50 gaat verkopen als tweede verblijf. Op de site komen er ook centrale faciliteiten, zoals een subtropisch zwemparadijs (Aqua Mundo), een country club met een restaurant en café, een superette met bakkerij, enzovoort.

“Internationaal ambitieniveau”

“Pierre & Vacances Center Parcs kwam met een sterk en vernieuwend concept dat bovendien complementair is aan, en versterkend voor, het bestaande aanbod in onze regio”, zei Stijn Bijnens, CEO van LRM. “De voormalige mijnsite waar het vakantiepark komt, is één van de mooiste sites van Vlaanderen. Dit gebied verdient dus projecten met een internationaal ambitieniveau. Het concept van Pierre & Vacances Center Parcs beantwoordt zeker aan die uitdaging.”

LRM zal nu de procedure starten voor de zoektocht naar partners die zullen instaan voor de bouw en financiering van het vastgoed. De bouw kan starten in 2017 om de eerste gasten te verwelkomen voor de zomer van 2019.

Hoe de indeling van Terhills er zal uitzien, leest u vandaag in Het Belang van Limburg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer