© Icm

Center Parcs bouwt nieuw vakantiedorp in Oost-Limburg

De kogel is door de kerk: Pierre & Vacances, het moederbedrijf van Center Parcs, zal een nieuw park van vakantiewoningen bouwen op Terhills, de voormalige mijnterreinen gelegen op het grondgebied van Maasmechelen en Dilsen-Stokkem. Diverse bronnen bevestigen het nieuws dat donderdag op een persconferentie zal bekendgemaakt worden.

Terhills is een gebied van 370 hectare, verdeeld over de gemeenten Maasmechelen en Dilsen-Stokkem. De zone wordt toeristisch, commercieel en educatief ontwikkeld door Maas Valley Development Company, een 100pct-dochteronderneming van investeringsmaatschappij LRM. Het doel is om op de site 1.250 nieuwe jobs te creëren.

Het leeuwendeel van die tewerkstelling moet komen van een nieuw vakantiepark, dat in totaliteit 100 hectare in beslag zal nemen. In theorie is in het masterplan voorzien dat er tot 700 vakantiehuisjes kunnen gebouwd worden. In de praktijk zal het Terhills Natural Park Resort eerder bestaan uit 250 ‘high-end’-vakantiewoningen, aangevuld met heel wat centrale indoorfaciliteiten, zoals een zwembadcomplex, vergaderruimten, een supermarkt en horeca. In latere fases kunnen er nog woningen bijkomen.

De zoektocht naar een exploitant voor het nieuwe park ging van start in 2012, toen LRM een ‘call for interest’ heeft uitgeschreven. Aanvankelijk was er belangstelling van een vijftal kandidaten. Die werden gereduceerd tot één serieuze overblijver, de groep Center Parcs (Pierre & Vacances). De onderhandelingen kwamen begin dit jaar in een stroomversnelling, maar tot de definitieve handtekeningen waren gezet kon en mocht niemand over het dossier communiceren. Daar komt nu donderdag verandering in, als de bedrijfstop van Pierre & Vacances de pers komt inlichten over het grootschalige investeringsproject.

Tot slot nog dit: Center Parcs was begin jaren ‘90 al eens eigenaar van het terrein in kwestie, met de bedoeling om hier een nieuw vakantiepark te bouwen. Uiteindelijk zag het bedrijf van die plannen af en werd de locatie opnieuw van de hand gedaan.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio