© KB

Ook Pearl Jam annuleert concert in North Carolina door discriminerende transgenderwet

Opnieuw heeft een muziekgroep een concert geannuleerd uit protest tegen discriminatie. Pearl Jam zal niet optreden in de Amerikaanse staat North Carolina als verzet tegen een wet die transgenders discrimineert. Dat meldt de groep via haar Facebookpagina.

Pearl Jam zal niet optreden in North Carolina uit protest tegen de discriminerende wet tegenover transgenders die onlangs goedgekeurd werd in de Amerikaanse staat. De band noemt de nieuwe HB2-wet een "verachtelijk stuk wetgeving dat discriminatie tegen een bepaalde bevolkingsgroep aanmoedigt." De rockers willen een standpunt innemen tegen vooroordelen. Daarom hebben ze besloten komende woensdag niet op te treden in North Carolina.

De zogenaamde HB2-wet werd onlangs goedgekeurd in Norh Carolina en verplicht transgenders om het toilet van het geslacht dat op hun geboorteakte staat, te gebruiken. Zolang ze geen geslachtsoperatie hebben ondergaan en hun geboorteakte niet hebben laten veranderen, mogen ze niet naar het toilet gaan van het geslacht waarmee ze zich identificeren.

Pearl Jam is niet de eerste band die een concert annuleert naar aanleiding van de wet. Ook Bruce Springsteen, Ringo Starr en de rockgroep Boston lieten al weten niet te willen spelen in North Carolina. Bryan Adams lastte dan weer zijn concert af in Mississippi omdat hij "niet wilde optreden in een staat waar mensen omwille van hun seksuele geaardheid rechten worden ontzegd." Mississippi keurde onlangs een wet goed waarbij diepgelovige mensen diensten mogen weigeren aan mensen met een homoseksuele geaardheid.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.