VIDEO. Regengoden zijn Daydream goedgezind

Met bakken viel de regen uit de lucht zaterdagochtend, maar toen Daydream aftrapte was er op een klein buitje her en der na geen vuiltje aan de lucht. Het terrein was op het ergste voorzien, maar zo’n droomeditie had zelfs de organisatie niet durven wensen. Met tienduizenden verzamelden dancefans van over de hele wereld in het Noord-Limburgste stadje Lommel, maar noemenswaardige incidenten vonden er niet plaats. “Dit is een festival waar je als hulpverlener graag naartoe gaat”, getuigt ook het Rode Kruis.

mige

Bekijk hier alle foto's van Daydream.

Ummet Ozcan, Blasterjaxx, Sebastian Ingrosso, Nervo,… de namen logen er niet om: dit moest een editie worden die naar meer smaakte. Het Lommelse Daydream staat dan ook aan de vooravond van een groot moment: binnenkort organiseren ze een eerste buitenlandse versie, in Mexico. “Als alles daar zo verloopt als hier, heeft niemand te klagen”, vertelt het Rode Kruis ons. “Als hulpverleners is dit een droom van een festival om te werken. Iedereen is vrolijk, vechtpartijen zijn haast onbestaande, ernstige letsels ook. Hier en daar heeft eens iemand te veel gedronken, maar dat zie je op iedere scoutsfuif zelfs. Dat zo’n groot festival, waar tienduizenden mensen verzamelen, zonder incidenten kan verlopen, daar staan wij als hulpverleners nog keer op keer van te kijken.”

Daydream hanteerde, net als de grote ‘broer’ Tomorrowland, dan ook een strikte ‘no drugs policy’. Iedereen die betrapt werd op drugs, werd de toegang tot het festival ontzegd.

Opvallend genoeg trekt het festival ook niet langer enkel Nederlanders en Noord-Limburgers aan. Vlaggen van Brazilië, Spanje, Portugal,… wapperden vrolijk mee op de deuntjes van de dancemuziek. “Als dj is dit een prachtevent om af te kunnen sluiten”, weet Blasterjaxx ons te vertellen. “Zenuwen heb ik niet, maar ik kijk er wel enorm naar uit.” En dat deed het publiek ook. De tentjes liepen stilaan leeg toen Blasterjaxx het beste van zichzelf gaf, en bij het hoofdpodium was het over de koppen lopen.

“Dit festival is één van de beste in zijn soort”, weet ook Sofie uit Brussel ons te vertellen. “Het is kleinschaliger dan Tomorrowland, maar wel met dezelfde toffe sfeer en goede muziek. De prijzen vallen hier ook een pak beter mee. Benieuwd waar dit festival over tien jaar zal staan.”

Meer over Festivals

Aangeboden door onze partners