© HVV

“Drank en drugs? Vriendschap, daar haal je het mee in onze business”

Dat de mannen achter het Nederlandse dj-duo ‘Volt & State’ hard aan het gaan zijn, moeten we u wellicht niet meer vertellen. De twee hebben net een lied opgenomen met Sam Void B2B Avedon en staan over minder dan een week op Tomorrowland in Brazilië. “Maar zonder elkaar zou dit niet mogelijk zijn.”

MiGe

De twee zijn geen broers, zelfs geen verre familie. Ook geen jeugdvrienden, voor degenen die het zouden denken. Neen, Martijn Kouwen en Quirijn Smits leerden elkaar gewoonweg online kennen. “Via een platform van Laidback Luke, daar gaven dj’s elkaar tips en kon je heel veel van elkaar opsteken. Op een keer kwamen we met elkaar in contact door een mix die we gemaakt hadden. En zo is de bal aan het rollen gegaan”, steekt het duo van wal.

Nochtans was dat geen sinecure, zo geven de mannen eerlijk toe. Want als je elkaar niet goed aanvoelt op het podium kan dat wel eens voor problemen zorgen. “Mensen denken dat alles vooraf ingepland is, dat je een cd’tje afspeelt. Dat is echt niet zo. Uiteraard bedenken we vooraf een show, gaan we vooraf plannen welke nummers we willen spelen. Maar het hangt echt van het publiek af, hoe de show evolueert. Als we merken dat wat wij voorop gesteld hadden niet werkt, gooien we het roer meteen om. Waar het ons om draait is de mensen mee krijgen, aan het feesten zetten. Niet om zomaar klakkeloos onze liedjes af te spelen. We typeren ons door heel veel eigen materiaal ten gehore te brengen, maar moesten we merken dat dat niet werkt, dan slaan we live het roer om.”

Dat de mannen toppers in hun vak zijn, bewijst hun programmering op Tomorrowland in Brazilië, een kleine week van Daydream verwijderd. “Of we hier al wat gaan testen op het publiek? Zeker en vast. We hebben van alles in gedachten: oude songs remixen met eigen materiaal, nu hangt het van het publiek af of ze dat wel weten smaken of niet. Voor ons is dit een spannend moment kan je wel zeggen.”

Het duo speelde vrijdag op Protocol stage, het podium van hun ‘agent’. “We hebben enorm veel aan hun expertise te danken. Zij vertegenwoordigen ook grote namen als Thomas Gold en Nicky Romero. Weet je dat wij nog altijd zenuwachtig zijn als we een plaat maken? Dan trillen onze handjes, en is het bang afwachten als we na twee dagen nog niets horen. Maar Protocol is daar fantastisch in. Zij geven raad en tips, en de artiesten die onder het label zitten werken allemaal kameraadschappelijk met elkaar samen. Nicky Romero geeft ons tips, maar wij durven ook eerlijk onze mening over zijn nieuwe songs geven. Die kameraadschappelijkheid is typerend voor onze business. Drank en drugs? Nou, een pintje bier van tijd tot tijd kan er wel af, maar daar stopt het ook. (lacht)”

Meer over Festivals

Aangeboden door onze partners