© HBvL

Sam Void & Avedon voor het eerst in België: "Je wil wel altijd indruk maken"

Voldaan komen ze net van het podium gestapt, Sam Void & Avedon. Piepjong zijn ze, beide vooraan twintig. Maar rotsvast overtuigd van hun muziek en trots dat hun naam vrijdag op de affiche van Daydream prijkt. Deze zomer gaan we ze niet veel meer kunnen zien, ze zitten vooral in de studio. Maar "we zijn heel blij dat we bij Protocol de kans krijgen om op dit festival te draaien," knikken beide heren.

heve04

Zo jong en al volwaardig lid van dance-label Protocol, dat enkele van de grootste namen uit het wereldje verenigt. Of dat niet intimiderend is? "Nee hoor", klinkt het in koor bij de Nederlanders. "Bij ons platenlabel helpt dat net. Als je muziek goed is, kan je natuurlijk altijd uitbrengen. Maar nu kan je gemakkelijker contacten leggen." Zo hebben ze net een plaat opgenomen met Volt & State. "Zo vier ego's én een zanger, het geeft wel wat", lachen ze ons wantrouwen weg. "Nee, dat gaat echt goed, het samenwerken. De zang was er, wij hebben er een ideetje rondgebouwd en de jongens van Volt & State vonden het vet en dan hebben we het samen uitgewerkt. Omdat Protocol al zo'n specifiek geluid heeft vinden we elkaar sowieso wel gemakkelijk. Omdat we allemaal al een gelijkaardige sound hebben."

Zo'n grote namen, dat kan toch intimiderend zijn? "Er zijn veel spannende momenten. Bijvoorbeeld wanneer je een sample instuurt, dan duurt het vaak twee dagen voor je een antwoord krijgt. En dan loop je de hele tijd te denken: "Zullen ze het wel vet vinden?" Want wij zijn er wel dag en nacht mee bezig, maar je weet nooit of de persoon die ernaar luistert net een slechte dag heeft. En je moet wel van de eerste keer een indruk kunnen maken. Dus je kan best niet te snel iets insturen. Omdat we goede contacten hebben met Protocol kunnen wij gelukkig wel in een iets eerder stadium al wat doorsturen en feedback krijgen om verder af te werken. Maar je wil wel altijd indruk maken."

Bekijk alle video's van 'Mieke Danst'