Bestuurders van deze automerken verzamelen de meeste boetes

Print
Bestuurders van deze automerken verzamelen de meeste boetes

Foto: Archief

Het wordt wel eens smalend gezegd: BMW-rijders stapelen de snelheidsovertredingen een voor een op. Nu wordt dat ook bewezen met cijfers van de politie, vrijgegeven door het departement Mobiliteit van de Vlaamse overheid. Daaruit blijkt dat automobilisten die met een BMW rijden in het eerste semester van 2015 108.485 pv’s verzamelden voor overdreven snelheid.

BMW-rijders scoren daarmee beduidend slechter dan bestuurders van Volkswagen (94.978 overtredingen), Mercedes (84.68), Audi (79.510) en Opel (66.604).

Deze hoge cijfers hebben uiteraard ook te maken met het aantal ingeschreven voertuigen van de merken in ons land. Als we kijken naar de verhouding tussen het aantal pv’s en het aantal inschreven auto’s, dan prijkt Land Rover bovenaan de lijst, gevolgd door BMW, Volvo, Audi en Porsche.

“Ook al beseffen 3 op de 4 Vlamingen dat te snel rijden gevaarlijk is, toch werden in de eerste zes maanden van 2015 nog 978.202 pv’s voor uitgeschreven, gemiddeld 5.404 per dag”, klinkt het. “Daarom prijken vanaf zaterdag de Ray-affiches opnieuw langs de Vlaamse snel- en gewestwegen. In zijn typische stijl wil Ray de weggebruikers laten nadenken over hun snelheid en beklemtonen dat een aangepaste snelheid een verstandige keuze is: ‘Niet te snel is dik okay’.”

Op 20 en 21 april houdt de politie opnieuw een flitsmarathon.