Nieuwe wending: “Kabinet Galant wist wél van Europees rapport”

Print
Nieuwe wending: “Kabinet Galant wist wél van Europees rapport”

Foto: BELGA

Groen en Ecolo vragen dat premier Charles Michel opnieuw naar de plenaire vergadering van de Kamer komt. In tegenstelling tot wat eerder werd beweerd zou het kabinet van minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) de Europese rapporten over de luchthavenbeveiliging wel degelijk onder ogen hebben gekregen.

“Ik werd door de pers op de hoogte gebracht over de twee rapporten van de Europese Commissie. Zij kwamen niet bij de bevoegde minister (Jaqueline Galant, red.) terecht. De rapporten bevatten onder meer een vraag om helderheid over de veiligheid op Zaventem”, zo verdedigde premier Charles Michel donderdagmiddag zijn minister nog in de Kamer.

Maar nieuwe gelekte mails bewijzen echter het tegendeel. Daarin zou Laurent Ledoux, topman van de FOD Mobiliteit, hebben bevestigd dat er op 27 maart 2015 een vergadering was samengeroepen om de voorlopige resultaten te bespreken van de audit van de Europese Commissie. Daarbij waren ook de kabinetschef en -adviseur van Galant aanwezig.

 

 

Op basis van die mail heeft de oppositie een ordemotie ingediend die eist de premier zich opnieuw komt verantwoorden. “Wat de premier heeft verklaard, is niet juist. We gaan ervan uit dat hij foute informatie heeft gekregen van het kabinet van Galant”, vertelde Groen-Kamerlid Stefaan Van Hecke aan VRT Nieuws.