© Miet Debay

Muzikaalste gemeente van Vlaanderen stelt eigen CD voor

Riemst kreeg op 1 mei 1987 officieel de titel ‘Muzikaalste gemeente van Vlaanderen’. En dat gebeurde niet zomaar, want Riemst telt maar liefst 13 actieve muziekverenigingen, goed voor ruim 1.000 muzikanten. Om die titel in de verf te zetten, brengen de 13 muziekverenigingen nu een CD uit.

malbrechts

Riemst staat bekend om haar muziekverenigingen, waarvan de jongste vereniging 91 jaar oud is en de oudste al 168 jaar bestaat. Het idee voor een CD ontstond tijdens het driedaags muzikaal evenement ‘Riemst Klinkt’, in oktober 2011. De opnames voor de CD gebeurden eind januari in zaal ’t Paenhuys.

Burgemeester Marc Vos: "Je kan dus gerust spreken van een muzikaal erfgoed in onze gemeente. Regelmatig bewijzen onze muzikanten en verenigingen dat ze van topniveau zijn door de vele nationale en internationale prijzen die zij behalen op muziekwedstrijden. Wij zijn dan ook als gemeentebestuur erg trots op dit werk van onze muziekverenigingen, het onderstreept nog maar eens onze titel Muzikaalste gemeente van Vlaanderen."

Op zondag 24 april, Erfgoeddag, zal de CD officieel voorgesteld worden aan het grote publiek. Daarna wordt de CD te koop worden aangeboden via de muziekverenigingen van Riemst en Toerisme Riemst.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio