38-jarige Kroaat volgt Chris O’Loughlin op

STVV bevestigt: Ivan Leko is nieuwe coach

Print
STVV heeft haar nieuwe trainer beet. De 38-jarige Ivan Leko wordt volgend seizoen de nieuwe coach van de Kanaries. De Kroaat, in België vooral bekend als ex-speler van Club Brugge en coach van OHL, heeft het trainersprofiel dat de Kanaries zochten: jong en ambitieus.

De 38-jarige Leko was in Sint-Truiden het belangrijkste alternatief voor Stijn Vreven. De coach van Waasland-Beveren was lange tijd één van de drie topkandidaten en lag zelfs in poleposition, maar de Hasselaar ligt nog een jaar onder contract in het Waasland, terwijl Leko vrij is. Vreven lijkt zijn overeenkomst bij Waasland-Beveren gewoon verder te zetten. Nochtans zagen de Haspengouwse fans hun ex-speler graag komen, maar strubbelingen uit het verleden speelden niet in zijn voordeel om een nieuwe samenwerking op poten te zetten. Alternatieven zoals Jacky Mathijssen (vrij) en Marc Grosjean (Union) beantwoordden niet genoeg aan het gezochte profiel: jong en ambitieus. 

Omdat Vreven wel voldeed aan het trainersprofiel dat het STVV-bestuur opstelde, keek de club de jongste dagen de kat nog wat uit de boom en wachtte ze af wat er in Beveren zou gebeuren. Maar omdat daar de gesprekken maar bleven aanslepen, raakte de deal met Leko in een stroomversnelling.

De Kroaat is terug in België nadat er een maand geleden een eind kwam aan zijn avontuur bij het Griekse PAOK, waar hij assistent was van gewezen Juventus-speler Igor Tudor. Leko werd in 2014 na zijn spelerscarrière vrijwel meteen coach van OHL, dat hij niet van de degradatie kon behoeden. Daarna trok hij als T2 naar Griekenland, maar Leko wilde graag opnieuw aan de slag als T1.

De Kroaat is op Stayen de opvolger van Chris O'Loughlin. De Noord-Ier maakte op 4 april bekend dat hij na het seizoen stopt als coach van de Limburgers.