© PP

Bocholt positief over nabestemming van zandwinning

“Eerst en vooral wil ik benadrukken dat het hier gaat om zo’n 180 hectare industriegrond van klasse 1, zoals werd vastgelegd op ruimtelijke plannen in de jaren ‘70”, zegt burgemeester Claessens over mogelijke zandontginning in deelgemeente Kaulille. “Een bevoegdheid van de Vlaamse overheid, waar wij als gemeente niets mee te maken hebben. Het is dus zeker geen natuurgebied dat wordt bedreigd.”

De gemeente is wel bezig met de mening van de bevolking over het project in te zamelen. “Projectteam Zandbron heeft een maand lang een infopunt opgesteld, waar bezoekers nog tot 24 april de plannen en voorgestelde nabestemming kunnen bekijken”, legt Claessens uit. “De bemerkingen die hieruit voortkomen, zullen we bundelen en aan de Vlaamse overheid overmaken. Pas dan zullen ook wij een standpunt innemen.”

Mocht het ooit tot een ontginning komen van naar schatting 120 hectare bos en 60 hectare andere ondergrond, lijkt het gemeentebestuur niet ontevreden met de nabestemming die Projectteam Zandbron nu voorstelt. “Er staat nu dat er in de plaats 30 hectare kmo-zone, 20 hectare landbouwgebied en de rest in natuur- en recreatiedomein zou komen”, aldus Claessens. “Positief, denken wij. Maar we willen uiteraard garanties. Wait and see...”

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer