© Photo News

© Photo News

Blokkades wegen: binnenkort tekort aan bier, water en toiletpapier

Als de vrachtwagenchauffeurs belangrijke wegen nog langer blijven blokkeren als protest tegen de kilometerheffing, zal dat ook gevolgen hebben voor de gemiddelde Vlaming.

mige

Nu zijn er al heel wat tankstations in Luik die met tekorten dreigen te komen zitten, maar binnenkort zou dat tekort zich ook uitbreiden naar de Vlaamse winkels. Vooral bier, water, droge voeding en papierwaren zoals toiletpapier zouden wel eens schaars goed kunnen worden.

Handelsfederatie Comeos vraagt daarom dringend actie van de regering zelf.

Ook vandaag acties

In alle provincies van Wallonië staan woensdag nog filterblokkades door vrachtwagenchauffeurs die protesteren tegen de kilometerheffing. Verschillende zones worden best vermeden.

Woensdagochtend zijn er drie blokkades in de provincie Luik: op het rondpunt in Villers-le-Bouillet, op de N667 in Wandre en in Ougrée. In Waals-Brabant staat een filterblokkade op de R24, die zo de toegang tot de industriezone Nijvel-Zuid blokkeert. In Henegouwen is de situatie gecompliceerd ter hoogte van de wisselaar van Froyennes op de E429, de wisselaar in Kain (E429 en E42) richting Frankrijk en die van Marquain (A8/A17) en de wisselaar 29 van Lessen op de E429. Andere blokkades zijn er op de in- en uitritten 'Dour' op de E19 en op de N53 in Beaumont, de N59 in de industriezone Feluy en op het rondpunt van Lobbes, de N40 op het rondpunt in Erquelinnes en de N7 op het rondpunt van Gellingen. In de provincie Luxemburg staan er chauffeurs opgesteld in Bouillon (N83/N89). Het verkeer is verboden voor voertuigen minder dan 3,5 ton vanaf kilometerpaal 24 van de N89 in Bertrix, waarschuwt de federale wegpolitie. Enkel vrachtwagens mogen er passeren. Er staat 11 kilometer file. Het verkeer is ook verstoord op de N4 in Bastenaken (in beide richtingen) en het kruispunt tussen de N4 en de E25, net als op de N89 en E411 in Recogne. Verder staan er ook filterblokkades op de N4 in Marche, op de N63 in Marche en de E411 in Habay. Het verkeer richting Luxemburg staat stil. In de provincie Namen zijn de N97 ter hoogte van Onhaye, het kruispunt tussen de N97 en de N40 in Philippeville, de N5 in Bruly, de E411 in Spontin en de N4 in Sinsin getroffen.