Fietsdrama in Lommel: bestuurder reed onder invloed en zonder rijbewijs

Print
Lommel - De man die dinsdag in Lommel negen fietsers van de weg maaide en daarna vluchtmisdrijf pleegde, reed onder invloed en zonder geldig rijbewijs. Dat meldt het parket van Limburg. De bestuurder uit Genk werd door de onderzoeksrechter aangehouden.

Het ongeval gebeurde dinsdagnamiddag rond 14 uur. Negen vrienden - vier uit Lommel, drie uit Neerpelt, een uit Kaulille en een uit Overpelt - fietsten door de Buskruitstraat, richting de kanaalbrug van Gelderhorsten. Vlak voor de bocht van 90 graden liep het mis toen een wagen in tegenovergestelde richting de scherpe bocht miste en recht op hen inreed. De bestuurder reed na het ongeval gewoon door.

De ravage was enorm. Zeven personen raakten gewond. Zes ambulances en twee mug-teams brachten de slachtoffers over naar ziekenhuizen in Overpelt, Mol, Geel en Genk. Woensdagavond liggen nog drie personen zwaargewond in het ziekenhuis. De toestand van twee van hen is stabiel. Eén man vecht nog voor zijn leven.

Bestuurder aangehouden

De aanrijdende wagen verloor bij het ongeval zijn bumper en nummerplaat. Daardoor was het voor de politie makkelijk om de bestuurder op het spoor te komen. Dinsdagavond nog werd een 30-jarige man gearresteerd en verhoord. Ook zijn passagier, een 28-jarige vrouw, werd opgepakt.

De bestuurder werd woensdagvoormiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Daar moest hij zich verantwoorden voor onopzettelijke slagen en verwondingen in het verkeer, vluchtmisdrijf met gekwetsten, rijden onder invloed, sturen spijts verval en inbreuken op de wegcode. De Genkenaar werd aangehouden, zo meldt het parket. Zijn passagier werd vrijgelaten.

"Ik voelde de koplamp in mijn zij", vertelt één van de negen fietsers. Zijn volledige verhaal leest u in Het Belang van Limburg van woensdag 6 april.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio