Training salafisten in Ardennen

Print
Training salafisten in Ardennen

De Nederlandse organisatie Moslimjongeren van Almere trok eerder ook al op trainingsweekend naar de Ardennen (foto). In mei gaan ze opnieuw. Foto: HBVL

Hasselt -

In Nederlands-Limburg is er onrust ontstaan over een besloten islamitische bijeenkomst van de organisatie Dar-al-Fahm, waar predikers komend weekend drie dagen lang ideologische training geven aan jonge moslims uit het hele land. De politie kent de precieze locatie van de bijeenkomst niet en het is hoogst onduidelijk wat er precies besproken gaat worden. In de marge hiervan raakte bekend dat een Nederlandse organisatie, gelieerd aan Dar-al-Fahm, in mei een trainingsweekend in de Ardennen organiseert.

De organisatie achter het drie dagen durende seminarie in Nederlands-Limburg is het centrum voor islamitisch onderwijs Dar-al-Fahm, dat zogenaamde ‘alleen voor broeders’-bijeenkomsten organiseert waar jonge moslims ideologische training krijgen. De bijeenkomst gaat over de sharia. Welke prediker dit onderwerp zal aanroeren, is onbekend. Maar er bestaat nog meer onduidelijkheid. De politie van Nederlands-Limburg laat weten dat ze dit soort bijeenkomsten “monitort”, maar ze heeft geen weet van de exacte locatie van de bijeenkomst. Laat staan dat ze weet wat er tijdens de driedaagse precies allemaal besproken gaat worden.

Lees het volledige artikel vandaag in uw krant.