Geen breuken voor Benoot, onzeker voor Roubaix

Tiesj Benoot kwam door een drinkbus op de weg zwaar ten val tijdens de Ronde van Vlaanderen. De kopman van Lotto-Soudal, vorig jaar nog vijfde, werd afgevoerd naar het ziekenhuis van Oudenaarde maar daar werden geen breuken vastgesteld.

md, bvc

Benoot liep wel snijwonden aan het gezicht, een diepe snijwonde in zijn linkerelleboog en een volledig geschaafde linkerflank op. “Ik heb best wel veel pijn. Wat dit betekent voor Parijs-Roubaix valt nog af te wachten.”

Benoot zorgde vorig jaar voor een verrassing door als 21-jarige in zijn eerste Ronde meteen vijfde te worden. Dit jaar was hij een van de schaduwfavorieten voor de 100e editie van Vlaanderens Mooiste. Lotto-Soudal kon voor de start al niet rekenen op Broeckx, Debusschere en Wallays, waardoor de sterkte van de ploeg al op voorhand was gehalveerd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“We waren onthoofd na de val van Benoot”, reageerde ploegleider Frederik Willems. “Onze ploeg was in de breedte wel goed, maar wij hadden natuurlijk de pech dat we te snel Tiesj Benoot verloren. Hij liep bij zijn val kneuzingen op aan het gezicht en aan de arm. Het is nu nog te vroeg om al te zeggen dat zijn deelname aan Parijs-Roubaix twijfelachtig is. We zullen het van dag tot dag bekijken.”

“Marcel Sieberg ontfermde zich over Jürgen Roelandts. André Greipel was dan al naar voor geschoven en zo konden we ons wat op de achtergrond houden met Roelandts. Jürgen was niet slecht, maar zat net onder de toppers en deed in de finale dus niet mee voor de overwinning. Dat hebben we simpelweg moeten vaststellen.” .