interview Eva Binon uit Bouwel speelt selfiekoningin Saskia in ‘Patrouille Linkeroever’

Eva Binon: “Opnames Patrouille Linkeroever stilgelegd voor borstvoeding”

Print
Eva Binon: “Opnames Patrouille Linkeroever stilgelegd voor borstvoeding”

Eva Binon: “Hopelijk word ik nu niet vastgepind op comedy.” Foto: Geert Van de Velde

Ze wil liever niet vastgepind zitten op comedy, maar de feiten liegen er niet om: Eva Binon (33) fleurde de cast van Loslopend Wild al op en voor Patrouille Linkeroever, de nieuwe VTM-reeks over een klungelig politiekorps, kruipt Eva in het kortgerokte uniform van selfiekoningin Saskia, een aspirant-agente die sneller tweet dan haar schaduw. “Het enige wat ik met haar gemeen heb, is dat ik ook niet op mijn mondje ben gevallen” , lacht Eva, die met haar baby van één maand op de set stond.

Eva Binon geeft heel weinig interviews. “Ik vind het een beetje griezelig”, bekent de actrice. Binon komt uit Bouwel in de Kempen, maar heeft zich genesteld in Gent, waar ze ook een theateropleiding volgde, na een jaartje pedagogie in Leuven. Griezelig of niet, Eva ontvangt ons – mét licht Kempisch accent – in haar living met vintage spulletjes achter Huis Mortier, de zaak van haar meubelontwerpende broer Jonas en diens vennoot.

We zien je aan het werk als Saskia in Patrouille Linkeroever. Wat vind je zelf van haar?

Minon: Het is een heel fijn personage. Door haar lichtheid en complexloosheid was ze heel fijn om te spelen.

Wel een bimbo, hé?

Ja, maar niet helemaal. Het is iemand met het hart op de tong die alles zegt wat ze denkt en haar eigen wereldje en denkkaders heeft. We kregen veel vrijheid om onze personages in te vullen. Dat Kempisch accent vond ik bijvoorbeeld wel bij haar passen.

Lees het volledige interview in onze weekendbijlage HALLO.

INFO

Patrouille Linkeroever, woensdag om 20.35u op VTM