Ex-vrouw schetst vernietigend beeld van vliegtuigkaper

Print
Ex-vrouw schetst vernietigend beeld van vliegtuigkaper

Foto: EPA

De Cypriotische ex-vrouw van de Egyptenaar die dinsdag tekende voor een van de vreemdste kapingen uit de geschiedenis, beschrijft haar huwelijk met de man als “de hel”. De 58-jarige Egyptenaar Seif al-Din Mustafa had dinsdag nochtans een binnenlandse vlucht van Egypt Air laten omleiden naar de luchthaven van Larnaca op Cyprus om zijn ex te spreken.

Hij dreigde ermee zijn bommengordel tot ontploffing te brengen, maar later bleek het om een nepbommengordel te gaan. De kaping werd uiteindelijk zonder bloedvergieten afgehandeld. De 55 passagiers en de bemanningsleden hebben het vliegtuig ongedeerd kunnen verlaten.

In een interview met de krant Phileleftheros zegt Marina Paraschou dat de man na hun scheiding in 1990 niet meer heeft omgekeken naar haar en hun drie kinderen. “Ik was 18 toen we trouwden, hij 26. Onze zes jaar huwelijk waren een donkere periode in mijn leven”.

“De meeste media hebben een romantisch beeld geschetst van een man die zijn ex de hand wilde reiken, maar niets is minder waar”, aldus Paraschou. “Ze zouden anders praten mochten ze de waarheid kennen”.

Drugs

Volgens Paraschou was haar man gewelddadig, niet alleen tegenover haar maar ook tegenover de kinderen, weigerde hij te werken en nam hij drugs.

Dinsdag werd de vrouw door de politie meegetroond naar de luchthaven van Larnaca, waar de kaper na zes uur onderhandelen gearresteerd werd. Maar ze was er naar eigen zeggen enkel om haar ex te identificeren, en niet om tegemoet te komen aan zijn schriftelijke vraag aan de autoriteiten om haar te zien. “Ze vroegen me of het wel degelijk zijn stem was. Zeggen dat ik mee moest komen om met hem te praten omdat hij dat gevraagd had, is een leugen”.

De verdachte is momenteel in Cyprus in voorlopige hechtenis geplaatst.