Social Work PXL houdt salon van de vrijwilliger’

Print

Foto: angela greijmans

Hasselt - Op 22 maart organiseerde PXL-Social Work Hasselt ‘Het salon van de vrijwilliger’. Op dit evenement, georganiseerd door tweedejaarsstudenten Sociaal werk, konden zowel intern als externe geïnteresseerden. kennis maken met bijna 50 organisaties die werken met en op zoek zijn naar vrijwilligers.

Het doel van dit project was om zoveel mogelijk informatie te verstrekken aan geïnteresseerden rond vrijwilligerswerk binnen een organisatie. Het grote publiek had de kans om naar enkele inspirerende gastsprekers te luisteren en deel te nemen aan workshops rond rekruteren en motiveren van vrijwilligers. Het salon werd afgesloten met een debat.

De opleiding Sociaal werk zet veel in op maatschappelijk engagement en vrijwilligerswerk is daarbij een belangrijk segment. Het voordeel voor de studenten is vooral dat ze op korte tijd veel verschillende werkplekken kunnen leren kennen en ook met verscheidene doelgroepen in contact komen. Dit is vaak een grote meerwaarde bij de zoektocht naar stageplaatsen, maar ook vooral op het gebied van ervaring opdoen.

Tweedejaarsstudente Evelien Gabriels getuigt: “Het project kadert in projectmatig werken. De tweedejaarsstudenten Sociaal werk kregen de opdracht ‘Het salon van de vrijwilliger’ te organiseren. Naast de verdeling van de algemene taken, zoals organisaties contacteren, begeleiden en ondersteunen, stonden zij o.a. ook in voor de promotie en de catering. Verder moest een team van drie studenten telkens een inleefspel voor één bepaalde organisatie uitwerken voor de eerstejaarsstudenten. Zij werden daarbij ondersteund door mevrouw Miet Swinnen.

Bezoekers en deelnemers waren laaiend enthousiast over het initiatief. Filip Giraldo, departements-hoofd PXL-Social Work, laat er geen twijfel over bestaan: “Voor volgend jaar is de tweede editie van dit Salon al gepland, nl. op dinsdag 28 maart".

Wil jij graag iets doen waar je veel voldoening uit kan halen of veel contacten kan leggen? Word dan vrijwilliger bij een organisatie die jou nodig heeft, want vrijwilliger worden is een privilege, een kans om te helpen aan een betere wereld. Een vrijwilliger gaat voor 100% én meer!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio