Alain Verster op de jeugdboekenweek in Genk

Print

Centrum

Genk - De Genkse bieb maakt naar jaarlijkse gewoonte een tentoonstelling met een illustrator van jeugdboeken. Dit jaar koos men voor Alain Verster. Zijn tentoonstelling loopt nog tot 30 juni.

Alain Verster, geboren in Brasschaat (1984), studeerde grafisch ontwerp in Gent waar hij in contact kwam met illustrator Carll Cneut. Zijn debuut, 'De duif die niet kon duiken' werd een groot succes. Later maakte hij samen met Siska Goeminne het sfeervolle kinderboek 'Ik zie jou, zie jij mij?'.
De Jeugdboekenweek 2016 denkt na over steden, dorpen en landen en de Genkse bieb plaatste deze jonge kunstenaar centraal. Begin maart gingen de jonge biebbezoekers samen met Alain Verster weg van de stad en tekenden hun eigen wereld.
Ook tal van Genkse basisscholen grepen de Boekenweek aan om een 'sterboek' te kiezen. Dit boek werd dan (voor)gelezen, naverteld, van de kaft werd een puzzel gemaakt, het boek werd uitgebeeld, er werden prenten en werkstukjes over gemaakt. Allemaal boeiende dingen waarvan je de resultaten momenteel kan bekijken in de bieb.
Je kan daar ook terecht op woensdag 13 april om 14.00 voor de familievoorstelling 'De Bank' van studio Gekko, waar Karel op zijn bankje in tweestrijd zit tussen stad en platteland. Gratis, maar wel inschrijven via jeugdbib@genk.be.
.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio