Ziekenzorg Opoeteren viert magisch paasfeest

Print

Opoeteren

Maaseik - In het Chiroheem vond op 22 maart het paasfeest van Ziekenzorg plaats. Er waren 74 personen ingeschreven. Het feest werd geopend door voorzitster Ria.

Een paasverhaal werd gebracht door zandkunstenaar Immanuel Boie. Deze kunstvorm werd geprojecteerd op een filmscherm. Hij hoopt dat door het zien van de beelden en het beluisteren met aangepaste muziek, mensen geraakt zouden worden door de boodschap die Jezus kwam brengen. Hij strooit zand op een lichtbak en tekent daarna met zijn vingers. Hij creëert donkere lijnen of vlakken, haalt zand weg waar nodig en maakt tekeningen die in elkaar overvloeien.

Hierna volgde een kop koffie met een stukje vlaai of taart. Een goochelaar wist nu met allerlei trucs iedereen te boeien. Mijnheer pastoor, als enige met jas aan in de zaal, werd uitgekozen voor zijn speciale truc. Hij moest nu de assistente helpen vastbinden met een koord, iedereen kon het zien en volgen. Daarna moest hij met zijn rug voor haar gaan staan. Een gordijn werd nu rond deze twee getrokken, zijn kop nog zichtbaar. Daarna ging het gordijn even volledig dicht en werd eens flink mee geschud, en daar kwam de pastoor naar buiten zonder jas. Nu had de assistente de jas aan, het gebonden touw erover. Hij stond verwonderd, zoals iedereen.

Een korte verpozing volgde. Zo kon men onder elkaar praten over hoe en wat men zoal te zien gekregen had. Daarna had hij nog verschillende trucs. Teveel om op te noemen. Hij bracht zijn vrouw, die hem assisteerde onder hypnose, staande op een voetbankje. Daarna nam hij het bankje zelfs onder haar vandaan en liet haar zweven. Daar stond men weer even van te kijken. Het was een mooie show die we te zien kregen. Hierna werden we verwend met enkele paaseieren en krenten boterhammen en koffie. Het feest werd afgesloten met enkele liedjes. De tekst was aangepast, zo was hij toepasbaar gemaakt op onze gemeente Opoeteren. Iedereen werd een goede thuiskomst toegewenst.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio