© evgenyb - Fotolia

Kortessemse met Münchhausen by proxy diende dochter insuline toe

De zaak rond de Kortessemse (39) die vrijdag voor de Hasseltse raadkamer moest verschijnen omdat ze haar kinderen opzettelijk ziek maakte, is uitgesteld naar 10 mei. De vrouw verblijft in het ziekenhuis voor een ingreep en kon niet aanwezig zijn.

GeHo

De verdachte lijdt aan het syndroom van Münchhausen by proxy waarbij de patiënt ziekelijk op zoek is naar aandacht door klachten te veinzen of uit te lokken bij anderen, in het merendeel van de gevallen zijn de slachtoffers kinderen. Intussen is duidelijk geworden dat de vrouw vooral haar dochtertje mishandelde door haar insuline toe te dienen, een teveel hieraan kan de dood tot gevolg hebben.

“Het was dan ook vijf voor twaalf voor het meisje,” luidde het. De feiten speelden zich af tussen januari 2012 en oktober 2014. De vrouw nam de insuline mee uit het woonzorgcentrum waar ze als verpleegster aan de slag was. De kinderen, geboren in 2003 en 2005, stellen het intussen goed en verblijven bij de vader in een naburige gemeente. De vrouw, die twee maanden in de gevangenis verbleef en opgenomen werd in een psychiatrisch