Tennisinitiatie voor Hasseltse jeugd op TC Excelsior

Print
Tennisinitiatie voor Hasseltse jeugd op TC Excelsior

Foto: Jeroen Fissette

Hasselt - Op vrijdag 18 maart vond er een grootschalige tennisinitiatie plaats in de indoorhallen van tennisclub Excelsior. De Hasseltse club kreeg liefst 200 Hasseltse leerlingen tussen 6 en 9 jaar over de vloer. Het initiatief ging in samenwerking met de PXL en Tennis Vlaanderen door.

“Een dertigtal studenten van de opleiding leraar secundair onderwijs krijgen van mij het lessenpakket tennis,” aldus lector Marie Vandebroek. “Dat houdt in dat ze in de toekomst les moeten kunnen geven op hun eigen niveau maar in de opleiding zit ook één les aan kinderen. Zo kunnen ze de technieken die ze leren toepassen bij het lesgeven. We gaven les aan zo’n 100 kinderen van de derde kleuterklas en een 100-tal van de lagere school.”
Marie Vandebroek ziet alleen maar voordelen in de formule. “De samenwerking tussen tennisclub Excelsior, Tennis Vlaanderen en de PXL liep perfect. Het is dan ook een win-win-win-situatie. TC Excelsior kan haar werking bekend maken aan een grote groep jongeren. Zo organiseert de club in de Paasvakantie ook tenniskampen. Maar verder heeft de club nog een erg uitgebreid aanbod aan lespakketten," legt Vandebroek uit.

Meer info daarover vind je op www.youngtennisschool.be, een website die speciaal is opgestart voor de tennislessen van de club. De grote bezieler achter dit initiatief is Dominique Chantraine. Je kan haar altijd rechtstreeks contacteren via tennis.hasselt@gmail.com.
Maar de ook de hogeschool heeft baat bij de formule. “Onze studenten kunnen hierdoor al meteen de nodige praktijkervaring opdoen. Daar leren ze erg veel door bij. Voor Tennis Vlaanderen is het dan weer interessant omdat ze de tennissport in het algemeen in de kijker kunnen plaatsen bij een nieuwe doelgroep,” besluit Vandebroek. Ook in de andere vakanties biedt de club lessen en tenniskampen aan.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio