Zo reageren Limburgse scholen op aanslagen

Print

De Limburgse scholen UHasselt en PXL hebben besloten de lessen voorlopig door te laten gaan, zo melden de woordvoerders.

“We willen eerst en vooral ons medeleven betuigen. Het gaat om schrikwekkende gebeurtenissen die ons allen raken”, steekt Ben Lambrechts van de PXL van wal. “Voorlopig gaan de lessen aan de PXL gewoon door. We staan in nauw contact met de politie. Van zodra we van hen het advies krijgen de lessen op te schorten, zullen we daar meteen aan gehoorzamen. Voorlopig roepen we iedereen op om extra waakzaam te zijn.” 

Ook bij de UHasselt gaan de lessen voorlopig door. “We hebben iedereen opgeroepen tot een verhoogde waakzaamheid en staan in permanent contact met de veiligheidsdiensten. Van zodra zij ons advies geven te sluiten, sluiten we alle gebouwen af en stoppen de lessen. We houden de vinger aan de pols”, laat Koen Santermans, woordvoerder van de UHasselt, weten.

Bij de UCLL geldt voorlopig dezelfde situatie. "De studenten die de verplaatsing nog moeten maken, wordt aangeraden thuis te blijven", voegt Jan Withofs nog toe. "We staan in voortdurend contact met de politiecel openbare orde en er is een verhoogde waakzaamheid op al onze campussen. We volgen de signalen van de overheid nauwlettend op." De UCLL liet via Twitter ondertussen weten dat de avondlessen op alle campussen vandaag niet zullen doorgaan. De lessen gaan woensdag 23/03 wel gewoon door volgens gepland. 

 

 

Bij heel wat kleuterklassen en lagere scholen is er een verhoogde waakzaamheid, alle deuren worden gesloten en de kinderen mogen niet buiten spelen.

Bij het college van Hasselt zijn heel wat ouders hun kinderen al komen afhalen, maar dat was geen gevolg van hysterie. Omwille van de examens hadden heel wat leerlingen vandaag namelijk vroeger gedaan.