Haspengouwse fruitdichter komt uit Maasmechelen

Print
Maasmechelen / Sint-Truiden - De ambtstermijn van de vierde Haspengouwse Fruitdichter, Anja Luyten uit Herk-de-Stad, liep eind 2015 ten einde zodat de Keizerlijke Commanderie op zoek moest gaan naar een opvolger. De keuze viel op de 41-jarige dichter-journalist, Sandra Maes uit Maasmechelen.

De Commanderie, bij monde van de eerste Haspengouwse Fruitdichter Boudewijn Knevels, bedankte Anja voor haar inzet. “Anja heeft zich voortreffelijk van haar taak gekweten: zij schreef vele fruitige Haspengouwgedichten, ook voor speciale gelegenheden”, zegde Boudewijn Knevels.Boudewijn Knevels ging dan over tot de proclamatie en de aanstelling van de vijfde Haspengouwse fruitdichter. De keuze van de jury viel op Sandra Maes uit Vucht (Maasmechelen).

Haar eerste dichtbundel OERDRANG verscheen op nationale gedichtendag van 30 januari 2014 en kreeg prompt een hoekje in alle boekhandels, werd enthousiast aanbevolen door pers, kwalitatief theatervolk én onafhankelijke boekhandels en was in geen mum van tijd één van de best verkopende dichtbundels van Vlaanderen. Om die reden verscheen nog geen half jaar later het mini-kinderdichtbundeltje KHOUT VAN JOU op de markt.Sindsdien geeft dichteres Sandra Elisa Maes op maat gemaakte lezingen voor scholen, verenigingen, bibliotheken, boekhandels over het échte reilen en zeilen van de media en de reclamewereld doorspekt met poëtische performances.

Onlangs verscheen haar derde dichtbundel HET MOEDERSCHAP waarin ze op een taal-vernieuwende basis op zoek naar hoop en liefde. De bundel is daarbij geïnspireerd op schilderijen, muziek, foto's, dansvoorstellingen en culinaire ervaringen.Maasmechelen mag dan wel niet in Haspengouw liggen, in fruittermen is het Maasland niet zo ver van Haspengouw en de Keizerlijke Commanderie is ervan overtuigd in Sandra Maes een begenadigd fruitdichter gevonden te hebben met een oprechte liefde voor al het moois en lekkers dat Haspengouw aan de wereld aanbiedt.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio