Keizerlijke Commanderie riddert personaliteiten

Print
Sint-Truiden - Tijdens het veertigste kapittelbanket van de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie werden ook dit jaar weer tal van personaliteiten opgenomen in de schoot van de Commanderie: hun intronisatie gebeurde tijdens het jaarlijkse feest waarop de ganse fruitsector present tekende.

Op 19 maart hield de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie haar 40ste kapittelbanket. Tijdens het plechtige Kapittel werden 8 nieuwe leden opgenomen in de rangen van de Keizerlijke Commanderie. Het is al vier decennia een goede gewoonte van de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie om eenmaal per jaar de ganse Haspengouwse fruitwereld en aanverwante sectoren rond de tafel te brengen tijdens het kapittelbanket. Dit jaar tekenden 120 leden van de Keizerlijke Commanderie present voor het Kapittelbanket, voor een leuk feest, voor een ongedwongen ontmoeting en voor gesprekken over de veiling- en andere grenzen heen. De bevriende confréries, namelijk die van de Hasseltse Jenever, de Hasseltse Speculaas en het Kortessems Fruit waren eveneens, in vol ornaat, aanwezig op de plechtigheid.

De volgende personaliteiten werden ridder geslagen en opgenomen in de schoot van de Commandrie met de graad van Grootofficier: Kolonel Stafbrevethouder Danny Bijnens, Commandant van de Koninklijke School voor Onderofficieren op de campus Saffraenberg, en Ingrid Kempeneers, Schepen van Financiën en Personeel bij de Stad Sint-Truiden.

Werden opgenomen met de graad van officier: Willy Claessen, leraar kleinfruitteelt aan de Tuinbouwschool Onze-Lieve-Vrouw, Peter Jaenen, Commandeur en ceremoniemeester namens de Confrérie van de Hasseltse Jenever, Raf Van Haelst, fruitteler, namens de Raad van Bestuur van de Belgische Fruitveiling, Bert Vanweddingen, lid van de Raad van Bestuur van Veiling Haspengouw, Danny Vanschoonbeek, journalist en mede-uitgever van het publiciteitsblad Primeur en Davy Machiels, leerkracht aan de bakkerijafdeling van de Hotelschool van Hasselt en Ridder-Commandeur namens de Orde van de Hasseltse speculaas.
Deze nieuwe leden van de Commanderie legden de eed van trouw af met de woorden “Voor Haspengouw en het Fruit” en werden vervolgens geridderd volgens het ritueel van de Keizerlijke Commanderie.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio