"Stayen krijgt nieuwe Tribune Zuid met 1.500 zitjes"

Print
Sint-Truiden -

Stayen krijgt een nieuwe Tribune Zuid, zo bevestigt sitemanager Peter Onkelinx woensdag in een interview met onze krant.

Over zo'n nieuwe tribune is al veel gegist. Maar dat het achterliggende treinspoor ondergronds zou gaan, wordt ontkend. “Dat is een cowboyverhaal. Kijk, er zijn twee mogelijkheden: ofwel gaan we tot aan het spoor, ofwel bouwen we erover door. We opteren voor dat laatste, want geef toe: voor de mensen daarachter (wijst naar overkant van de spoorweg) eindigt het leven toch aan die treinrails? Ze zouden mee betrokken zijn bij de hele site, als we kunnen zorgen dat ze erover kunnen. De ambitie van de NMBS moet nog blijken, wij willen er samen met hen iets moois van maken. Zegt de NMBS neen, dan wordt het een iets kleiner project.”

Maar de tribune komt er dus sowieso?
“Inderdaad. Er zal plaats zijn voor ongeveer 1.500 zitjes. Verder wordt ook die Tribune Zuid multifunctioneel. Er komen kantoorruimtes en we zijn bezig met een dossier rond een kinderdagverblijf. Het is geen simpel item om aan alle wetgeving over de oprichting te voldoen. De extra kantoorruimte kunnen we goed gebruiken. Van de ruimtes die nu beschikbaar zijn op Stayen, zit 97 procent vol. Bedrijven werken hier graag, hun werknemers ook. Binnen vier jaar is die Tribune Zuid klaar.”

Lees het volledige interview woensdag in Het Belang van Limburg.