Geen stormloop voor infomarkt Essers

Print
Genk - De infomarkt die het transportbedrijf Essers, over haar geplande uitbreiding in de Zonhoverheide zaterdagmiddag organiseerde, heeft geen stormloop aan geïnteresseerden veroorzaakt.

Het logistieke bedrijf H.Essers heeft van de Vlaamse, provinciale en stedelijke overheid een vergunning gekregen om naast de bestaande bedrijfsgebouwen in Genk een zone van 12 hectare bos te kappen. Zo wordt plaats gemaakt voor een uitbreiding die 400 nieuwe jobs moet opleveren. 

Omdat de boskap heel wat commotie uitlokte, organiseerde het bedrijf vandaag een open infodag. Op het terrein stonden 3 trailers uitgerust met informatiepanelen en videobeelden. Medewerkers van het bedrijf waren aanwezig om tekst en uitleg te geven. 

Essers wilde graag de natuur-en milieuorganisaties betrekken bij de infodag, maar die gaven al op voorhand aan hun kat te sturen. “De bijeenkomst heeft er alle schijn van niet meer dan een pr-stunt te zijn om het imago van het transportbedrijf op te poetsen”, zeiden Natuurpunt, Bond Beter Leefmilieu, de Limburgse Milieukoepel, Greenpeace en een lokaal actiecomité erover.

Ook het publiek leek niet echt enthousiast over de infodag. Dat bewees het aantal bezoekers. 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio