Marc Coucke spreekt jonge ondernemers toe in Sint-Truiden

Print
Sint-Truiden - Marc Coucke heeft na vijf jaar de stilte doorbroken. Al die tijd kwam hij niet meer spreken, maar vandaag was hij te gast in Sint-Truiden. Na lang lobby'en door de studenten communicatiemanagement van de hogeschool PXL is hij dus toch naar Limburg gekomen. Coucke kwam in de Truiense academiezaal de studenten en aanwezigen uit de bedrijfswereld inspireren ter gelegenheid van 'Comm'af', de 'Dag van de Marketing en Communicatie'.

Twee van zijn grootste tips voor jonge ondernemers: blijf niet in het midden hangen ('stuck in the middle'). "Denk niet van 'we zitten in het midden, we zijn niet goedkoop maar ook niet duur'. Dat betekent: ook niet goed en ook niet slecht. Links en rechts van dat spectrum valt het geld te verdienen", klinkt het.

Ook over deals sluiten heeft Coucke een wijsheid in petto: "Mijn ervaring in onderhandelen is dat ongeveer 25 procent van de handshakes niet tot een contract leidt. Stel dat er na een handdruk een verkoopprijs van 9,5 miljoen euro is afgesproken, dan zullen beide partijen, wanneer er nog niks is getekend, ruzie blijven maken over de randvoorwaarden en die prijs naar boven of beneden proberen afronden."

Gedreven studenten

De studenten communicatiemanagement van PXL reageerden fier op hun verwezenlijking. Pieter-Jan Maleux: "Het voelt zeer goed. Het was een missie op zich en we zijn zeer blij dat het gelukt is. Liesbeth Bijvoet: "We dachten allemaal 'oei, gaat dat lukken?' We zijn met die grote Twitter-campagne niet gestopt todat het uiteindelijk gelukt is."

Coucke: "Ze hebben maanden aan een stuk door weer en wind zitten actie voeren met de hashtag #marckomnaarlimburg en dat vond ik zeer prikkelend. Op het einde werd daar nog het goede doel van Stop Darmkanker aan toegevoegd, wat ik fenomenaal vind. Het Limburggevoel, ik ken dat wel. Dat hartelijke, dat warme... ik vind het een fantastische provincie. En ik zeg dat niet in elke provincie, maar omdat ik het meen", besluit de ondernemersgoeroe hartelijk.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio