Zo voelt het om oud en versleten te zijn

Print
Hasselt - Al eens stilgestaan bij het feit dat je vanaf een bepaalde leeftijd misschien iets minder vlot door het leven stapt? Misschien niet, want vaak zijn dat zorgen voor morgen en daar denken we liever niet aan. Toch kan je, met behulp van een speciaal ontwikkeld Age Simulation Suit genaamd GERD, een voorproefje krijgen van hoe het nu voelt om wat minder mobiel te zijn. We trokken naar het UD Woonlabo van PXL en trokken het pak eens aan.

"Ik voel met niet echt veilig." mort onze journalist nadat de vriendelijke dames van het UD Woonlabo hem laten kennismaken met GERD. Dit door de PXL aangekochte pak simuleert ouderdomsaandoeningen zoals een verminderd gezichtsvermogen, krachtverlies, gewrichtsstijfheid en verminderde coördinatie.

"Gewoon rondwandelen gaat best goed maar de bril, die een soort van tunnelzicht simuleert, zorgt er toch voor dat je niet goed ziet waar je je ledematen neerzet. Dagdagelijkse handelingen zoals een bad nemen of met de trap naar boven lopen, verlopen toch een stuk minder gemakkelijk. Het pak laat je goed inzien dat 'een dagje ouder worden' wel degelijk wat ongemakken met zich meebrengt."


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio