Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Man filmt in leeg ziekenhuis in Genk, directie dient klacht in

Man filmt in leeg Genks ziekenhuis: “Agenda met namen van patiënten op de grond”

Jeroen Rosseels (31), die als hobby filmpjes maakt in leegstaande gebouwen en die op het internet gooit, heeft eind januari een bezoek gebracht aan het leegstaande André Dumontziekenhuis in Waterschei (Genk). In het filmpje toont hij hoe hij een achtergelaten agenda met namen van patiënten gewoon kan inkijken. De directie van het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL), dat eigenaar is van het gebouw, diende klacht in tegen onbekenden. “Wij vermoeden dat er eerder al ingebroken is. Dat zou verklaren waarom de man zo vlot binnenraakte.”

Thomas JANSEN

Urban Exploration, afgekort Urbex, is een nieuwe trend onder amateurfotografen. Ze dringen binnen in leegstaande gebouwen om er unieke foto’s en filmpjes te maken. In de ‘gedragscode’ van Urban Explorers staat dat men nooit iets mag beschadigen of meenemen. “Er is bijzonder veel interesse voor mijn filmpjes”, zegt Jeroen Rosseels, eigenaar van het YouTube-kanaal Urbex TV. “Ik wil aanklagen dat er in ons land veel te veel panden niet gebruikt worden. Anderzijds wil ik ook gewoon de realiteit laten zien.”

Lees het volledige verhaal vandaag in Het Belang van Limburg.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio