Twee aanhoudingen na verband tussen schietincident E314 Lummen en vechtpartij Sint-Truiden

De onderzoeksrechter in Hasselt heeft woensdagavond besliste twee verdachten aan te houden die betrokken waren bij een vechtpartij in Brustem (Sint-Truiden) en een schietincident op de E314 in Lummen. De twee zij opgesloten. Een derde verdachte mocht beschikken.

Een automobiliste zag woensdagochtend kort na middernacht op de E314 hoe meermaals vanuit een donkergrijze BMW met een vuurwapen in de berm geschoten werd. De vrouw reed ter hoogte van Lummen richting Nederland en bracht de politiediensten op de hoogte van het bizarre voorval.

Later die woensdagochtend werd de lokale politie van de Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken opgeroepen voor een vechtpartij langs de Luikersteenweg in Brustem (Sint-Truiden). Een man liep daar langs de Luikersteenweg, de zogenaamde Chaussée d’amour, en werd met een vuurwapen bedreigd, waarna hij van de inzittenden van een voertuig klappen kreeg. De politie kon het voertuig, de bewuste BMW en de drie inzittenden onderscheppen.

Het motief voor de schermutseling langs de Luikersteenweg is onbekend. Tijdens het onderzoek naar de vechtpartij in Brustem kon de politie de link leggen met het schietincident op de E314. Tijdens het doorzoeken van de BMW vonden de agenten het gebruikte vuurwapen, waarna de drie verdachten gearresteerd en voorgeleid werden.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio