Hasselt voor het eerst in de NN Urban Trail Series

Print
Hasselt - Hou je van extreme uitdagingen? Op pinkstermaandag 16 mei treedt Hasselt toe tot de prestigieuze reeks steden die een Urban Trail mogen verwelkomen. Nooit eerder vond er een Urban Trai plaats in Limburg. De Hasselt Urban Trail is een absolute must voor wie gekende en verrassende plekjes in de Hoofdstad van de Smaak wil ontdekken op loopschoenen. Maximaal 5.000 lopers kunnen deelnemen.

De start en finish van de Hasselt Urban Trail liggen aan de PXL-campus. Lopers starten aan de sporthal in de Vilderstraat en finishen in de binnenstraat van PXL Congres! Het parcours is 10,8 km lang en loopt door verschillende gebouwen, steegjes en binnentuinen.
”Het parcours is erg verrassend. Er staan nog zeer veel toplocaties op het lijstje. Vandaar dat het parcours 10,8 km is, wat langer dan we eerst voorzien hadden. Inkorten zou zonde zijn.” zegt Greg Broekmans van organisator Golazo sports. “We zijn uitermate tevreden dat we ook in 2016 een nieuwe stad kunnen ontdekken. De Urban Trails doen het bijzonder goed en onze deelnemers kijken er naar uit om nieuwe plekken te ontdekken.” 

Het parcours bevat enkele opmerkelijke hoogtepunten. Een daarvan is ongetwijfeld de passage door de TVL-nieuwsstudio die dagelijks 170.000  Limburgers bereikt.  En wat denk je van een doortocht door het modemuseum?

Gratis trainingsschema
Wie zich inschrijft voor deze Hasselt Urban Trail krijgt – net als voor alle andere evenementen uit de NN Urban Trail Series  –  een gratis en gepersonaliseerd Energy Lab trainingsschema van 8 tot 12 weken. 

Alle info en inschrijvingen: www.nnurbantrailseries.be