© Frank Joosten

PXL zamelt 1700 euro in voor Noodopvangcentrum Houthalen-Helchteren

Negenendertig quizploegen: dat was de opkomst gisteravond voor de 3e PXL-Tech4Life-quiz, een jaarlijkse goededoelquiz van Hogeschool PXL. Op het eind van de avond werd een winst van 1.700 euro geteld en die gaat integraal naar het Noodopvangcentrum Houthalen-Helchteren van Rode Kruis-Vlaanderen.

Frank Joosten

Marleen Schepers, departementshoofd PXL-Tech: “Gezien de actuele vluchtelingenproblematiek hebben we dit jaar voor een goed doel gekozen dat dichter bij huis ligt. In het Noodopvangcentrum Houthalen-Helchteren vangt Rode Kruis-Vlaanderen momenteel vooral Syrische asielzoekers op en daar zijn duidelijk nog extra financiële middelen welkom, onder meer om een fietsatelier en een bib uit te bouwen. Met onze actie willen we graag ons steentje bijdragen.”

Tijdens de pauzes konden geïnteresseerde quizzers ook één druppel grasparfum van de Hasseltse geurkunstenaar Peter De Cupere kopen, voor 10 euro per flesje. Ook die opbrengsten gaan – onder de noemer ‘One Drop of Freedom’ – integraal naar een goed doel, vzw Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

De quiz zelf werd gewonnen door quizteam Hyperthymesiacs. Zij hielden in een superspannend slot heel nipt Aftrekaanval en LQV op de tweede en derde plaats achter zich.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio