Vakbond Belgocontrol dreigt: “Desnoods sluiten we luchtruim”

Print
Vakbond Belgocontrol dreigt: “Desnoods sluiten we luchtruim”

Foto: Photo News

De vakbond bij luchtverkeersleider Belgocontrol dreigt met harde acties, inclusief vertragingen en stakingen, indien de directie doof blijft voor hun sociale eisen. Dat zegt ACV-secretaris Kurt Callaerts. “In het allerlaatste geval is het sluiten van het luchtruim een van de mogelijkheden”, waarschuwt hij.

Bij de luchtverkeersleider is een sociaal conflict aan de gang. Het conflict draait onder meer rond de eindeloopbaan en de personeelsbezetting. De bonden zegden begin deze maand de sociale vrede op en voeren sindsdien acties, die de luchtvaartmaatschappijen en passagiers niet raken. Ze boycotten bijvoorbeeld opleidingen.

Volgens de ACV-secretaris halen zachte acties blijkbaar niets uit, en dreigen bijgevolg hardere acties. De vakbonden vragen nu in een brief aan minister van Mobiliteit Jacqueline Galant om de directie aan te manen opnieuw rond de tafel te zitten. “We geven hen nog enkele dagen respijt. Ten laatste woensdag is ons geduld op. Dan volgen sowieso acties. Maar vroeger kan ook al”, voert Callaerts de druk op.