Bridgeclub Bilzen in opmars

Print
Bridgeclub Bilzen in opmars

Foto: Jos Truyers

Bilzen - In februari organiseerde de Bridgeclub Bilzen haar eerste individueel toernooi. Met 28 deelnemers kan men deze wedstrijd een groot succes noemen. De Bilzerse bridgeclub is immers, dankzij de eigen opleiding, aan het doodbloei-scenario ontsnapt. In 2012 telde de bridgeclub nog amper 9 leden. Door de eigen vorming is de club uitgegroeid tot 40 leden.

Bridge wordt normaal met een vaste partner gespeeld, daarom is een individueel toernooi een anomalie in de bridgewereld. Om de twee spellen wordt van partner gewisseld. Het is een leuke afwisseling op het strak gereglementeerde kaartspel bridge. De individuele wedstrijd was spannend en soms lgrappig omdat de “nieuwe paren” elkaar niet altijd evengoed verstonden en de juiste bieding niet gevonden werd.
Na een spannende wedstrijd van 3 uur was de uitslag bekend. Odrada Ooms, een product van eigen kweek, ging met de overwinning lopen. Zij behaalde 63,67 % Jos Thijsen haalde met 62,32 % de tweede, en Frida Nuyts met 59,66 % de derde plaats.
Het bestuur had deze wedstrijd prachtig in elkaar gestoken, alles verliep vlekkeloos.

Deze activiteit zal in de toekomst een vast onderwerp worden op het jaarprogramma van de Bilzerse bridgeclub.
Sedert april 2015 heeft deze bridgeclub een eigen website www.bridgeclubbilzen.be. Surf gerust eens langs.
Wens je contact op te nemen met de leiding van de club kan dat via het mailadres bridgeclub.bilzen@gmail.com .
De bridgeclub houdt haar wekelijkse bridgedag op maandag , aanvang 14.15 uur, en dit in het theatercafé De Kimpel.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio