Bouw nieuw stadsdeel feestelijk van start: Bekijk de plannen voor 'Quartier Bleu'

Onder luid applaus werd woensdag het startschot voor 'Quartier Bleu' gegeven. Dat is een volledig nieuw stadsdeel binnen het Blauwe Boulevard-project aan de Hasseltse kanaalkom.

Belga, HEVE

BEKIJK DE PLANNEN VOOR 'QUARTIER BLUE' IN DIT PDF-DOCUMENT.

Een feestelijk moment in Hasselt, toen woensdagnamiddag het officiële startschot werd gegeven van de bouwwerken van Quartier Bleu. Burgemeester Claes en schepen van Ruimtelijke Ordening Vandeput deden vanop afstand de laadbak van een vrachtwagen kantelen, zodat de eerste partij grond in een binnenschip werd gestort.

De keuze om de werftransporten via het water te laten verlopen, is ingegeven door ecologische redenen en wil de buurtbewoners veel overlast besparen. Projectontwikkelaars Matexi en Chateau Real Estate hebben berekend dat er gedurende de hele looptijd van het project hierdoor maar liefst 27.000 vrachtwagentransporten minder zullen uitgevoerd worden.

"Dit is een uitermate belangrijk project", zegt burgemeester Claes. "Ik denk dat we gerust mogen spreken van een historische dag voor onze stad. Het is letterlijk een nieuw stadsdeel dat we hier creëren. Men zal hier kunnen wonen, werken, verblijven en ontspannen."

Er is extra aandacht voor het milieu, duurzaamheid en minimale hinder voor de buren. Het gaat om een erg groot project dat enige tijd in beslag zal nemen. De opening van Quartier Blue wordt voor 2019 voorzien.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio