© Shutterstock

Vlaming heeft geen tijd voor seks, wel voor Facebook

We hebben het allemaal heel druk met werken en ons huishouden, waardoor er nauwelijks tijd overblijft voor iets anders. Behalve om Facebook en andere sociale netwerken te checken, want daarvoor maken we graag enkele minuutjes vrij. Dat blijkt uit een online peiling van radiozender Qmusic waaraan meer dan tweeduizend luisteraars meewerkten.

vwh

De ‘Win Tijd’-peiling van de radiozender, naar aanleiding van de extra dag die we in dit schikkeljaar zomaar cadeau krijgen, toont aan dat de manier waarop we de dag doorbrengen niet overeenkomt met de ideale dag die we voor ogen hebben. Meer nog: uit de resultaten van de enquête blijkt dat er iets mis is met onze tijdsindeling en dat we het zelf beseffen.

Ruim 44,8 procent van de luisteraars vindt dat ze te veel tijd doorbrengen op het werk. Zo’n 13,7 procent vindt dat het huishouden wat minder tijd in beslag mag nemen. De top drie van bezigheden die veel tijd in beslag nemen is de zorg voor onze kinderen. Uit de cijfers blijkt nog dat we, ondanks de weinig vrije momenten die overblijven, wel kiezen om actief te zijn op de sociale media.

“Mensen geven aan dat ze zich schuldig voelen omdat ze weinig tijd kunnen vrijmaken voor vrienden en familie”, klinkt het in de ochtendshow Dauwe & Vancoillie. Daarbij komt dat 65 procent van de deelnemers meer tijd willen voor seks. “Misschien is sociaal mediagebruik in bed daar misschien de stoorzender.”

Hoe de ideale dag er dan volgende de geënquêteerden dan wel uitziet? Ruim 31,7 procent wil minder werken, 17,2 procent wil meer tijd kunnen vrijmaken voor hun gezin en 13,9 procent wil vooral extra me-time. Zo’n 5,7 procent wil wat minder tijd verliezen op sociale media. Kostbare extra tijd die ze misschien kunnen gebruiken om te vrijen of te trainen. Vaker sporten staat op het verlanglijstje van 8,4 procent van de ondervraagden.

Beluister hieronder meer details over de peiling:

Niet te missen