6 x 11 jaar Orde van het Klaeverblât

Print

Foto: Chretien Paesen

Hasselt-Centrum

Hasselt - De Koninklijke Orde van het Klaeverblât heeft haar 66ste verjaardag in stijl gevierd. In de grote balzaal van het cultuurcentrum lieten zij het Kerkraads symfonieorkest aantreden met klassieke werken. Maar ook de Hasseltse bekendste liedjes gingen over de snaren. De bijna 400 plezante toehoorders, waarvan velen in groot ornaat, staken hun enthousiasme niet weg.

Voor een bomvolle zaal nam in volle bezetting het carnavalesk uitgedoste symfonieorkest alle aandacht in beslag. Onder leiding van Manon Meijs – al even gek opgedirkt – speelden zij licht klassieke werken van onder andere Bizet, Strauss en Verdi. De Hasselaar Ludo Claesen haalde het orkest naar hier omdat Claesen het zelf lange tijd heeft gedirigeerd. Het orkest speelde een gebalanceerd repertoire waarmee het bewees dat ongeremde vrolijkheid en klassieke muziek best kunnen samengaan. Het is de eerste keer is dat het Hasselts carnaval een heus klassiek concert inzet. Maar gezien het succes zal het wellicht niet de laatste keer zijn.

De vocale solisten Litit Sati en Rik Fabry oogstten zowel afzonderlijk als in duo veel succes. Rik Fabri is lang geen onbekende. Hij werd in 1979 1ste laureaat bij de Pro Civitate wedstrijd. Samen met de pianist Willy Appermont verzorgt hij recitals en optredens in binnen- en buitenland.
De Armeense sopraan Litit Sati vervolledigde haar opleiding solozang en koordirectie aan het conservatorium van Maastricht en heeft tal van optredens in opera’s en symfonische opvoeringen achter de rug. Momenteel dirigeert Sati het Slavisch-Byzantijs koor van Kerkrade en de zanggroep Tungelroy. Ze is ook vaste soliste bij het ensemble Mosaique.

De presentatie van de artiesten en muziekstukken werd toevertrouwd aan Johan Luyckx. Hij is een podiumbeest dat het midden houdt tussen mime en gesproken theater. Johan Luyckx trad met zijn mimetheater Pirouette op in tientallen Europese zalen. Hij slaagde er in om zelfs woordeloos een stuk aan te kondigen. Tot slot draaiden en zongen het Duo Whenever de rest van de nacht aaneen. Zij haalden iedereen naar de dansvloer.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio