PXL-student Wouter Vandenneucker (Cr3do) wint prestigieuze Award

Cr3do, het bedrijf van PXL-student Wouter Vandenneucker sleepte vandaag de Student Startup of the Year Award van Startup Day in de wacht. Wouter Vandenneucker studeert Elektronica-ICT aan Hogeschool PXL, en combineert deze studie met twee bedrijven. Na een eerste bedrijf Vierpuntnul, gespecialiseerd in webdesign en –ontwikkeling, sloot Wouter zich als co-founder aan bij Cr3do. Dit bedrijf is actief in 3D-consulting, 3D-modeling en 3D-printing.

mal

Momenteel focust Cr3do specifiek op 3D-printen van architectuurmaquettes. “Architectuur is een niche waarvoor we een grote meerwaarde kunnen betekenen,” aldus Wouter. “Geïnteresseerde architecten kunnen op dit moment via een eerste versie van de website aangeven wat voor maquette ze willen. Ondertussen werken we ook aan een tweede versie van het platform. Die zullen we in maart lanceren.” Cr3do is momenteel op zoek naar extra kapitaal ter waarde van 500 000 euro om dit platform te bouwen en te lanceren.

Stage op eigen bedrijf

Grote plannen dus voor Cr3do en student-ondernemer Wouter. En hij is niet de enige student met ondernemersplannen. De Limburgse startupscene boomt en studenten maken hier volop deel van uit. Daarom hebben Hogeschool PXL en de Universiteit Hasselt het statuut ‘student-ondernemer’ in het leven geroepen, waardoor de combinatie tussen studeren en ondernemen haalbaar wordt. “Wouter zal dit jaar als student bij PXL-UHasselt StudentStartUP een StartUP-stage lopen op zijn eigen project, onder begeleiding van een mentor. Zo geven we hem de ruimte om te groeien in zijn eigen bedrijf en begeleiden we hem naar een mooie toekomst,” zegt Jean-Pierre Segers, voorzitter van PXL-UHasselt StudentStartUP.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio