FOTO. Legde Google Street View een spook vast?

Print
FOTO. Legde Google Street View een spook vast?

Foto: Google Street View

We hebben al alles zien passeren op Google Street View: naakte zonnende dames, plassende mannen, verkeersovertredingen, soms werd er zelfs gedacht een lijk te zien, maar een spook was tot op heden nog nooit ontdekt. Maar daar brengt een pub in Liverpool nu verandering in.

Toen een Twittergebruiker, genaamd Keswickro, op zoek ging naar de pub Byrnes Chip Shop Walton, kon hij het niet nalaten om even rond te kijken in de buurt via Google Street View. Meteen merkte hij dat tegenover de Shop een pub lag: het Stuart Hotel. Maar in het raam zag hij meteen iets verdacht. “Is dit een griezelig uitziende man of een spook?” ,vroeg hij zich af op sociale media.

Meteen begonnen enkele spookjagers in het verleden te zoeken. En wat bleek? Stuart Hotel werd in de jaren 1890 al ‘geteisterd’ door spoken. “Uit eerdere bevindingen bleek dat de eigenaar luide krassende geluiden hoorde. De geluiden werden alsmaar luider, tot zelfs de buren ze hoorden. Ze hebben toen een geestverdrijver laten komen. Maar even later begon het gespook opnieuw. Toen een caféganger op de muur klopte, kreeg hij drie klopjes terug te horen. Het spook verliet het hotel toen pas, toen een priester een bijbel had achtergelaten op de zolder.”

Of het ook nu om een spook gaat, wil de expert niet zeggen, “maar het ziet er alleszins wel erg verdacht uit.”